În perioada 02-05 iunie 2022 a avut loc in localitatea Batumi, Georgia – Summitul Internațional privind produsele cu indicație geografică. Evenimentul a fost organizat de către Centrul pentru Dezvoltarea Afacerilor Internaționale și Promovarea Invesțițiilor Batumi în cadrul proiectului Black Sea Basin Geographical Indications Network, BS GIN, BSB 1191. La eveniment au participat reprezentanți ai țărilor partenere în proiect (Turcia, România, Georgia), reprezentanți ai autorităților locale din Georgia, ai mediului de afaceri, universități, asociații/organizatii, etc.
În cadrul evenimentului s-au purtat discuții referitoare la dezvoltarea economică rurală și conceptul de indicație geografică, etapele pentru obținerea certificării IG, au fost prezentate produse cu indicație geografică din țările partenere în proiect. După finalizarea Summitului delegațiile participante au vizitat fabrica de vinuri KTW, crama Chateau Iveri și fabrica de fructe uscate Kerki.

În data de 29 aprilie 2022 a avut loc la Sala de conferințe a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Răzvan Angheluță din Galați Summitul Indicații Geografice Galați organizat de Asociația Tehnopol Galați în cadrul proiectului „Black Sea Basin Geographical Indications Network / Indicații Geografice în Rețeaua Bazinului Mării Negre” BS GIN, BSB 1191, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun „Băzinul Mării Negre” 2014 – 2020.

În cadrul evenimentului a fost organizată o expoziție cu cele mai speciale produse agroalimentare din România (Regiunea Sud Est), Turcia și Georgia. Scrumbia afumată, icrele de crap sau știucă, sardeluțele, produse la Tulcea au făcut casă bună cu vinurile de la Târgu Bujor, Murfatlar, dar și cu cele prezentate de oaspeții din Georgia. Cârnații de Pleșcoi și celebra plăcinta dobrogeană de la Greci au fost foarte apreciate. Partenerii din Turcia s-au remarcat prin diversitatea dulciurilor prezentate, realizate pe bază de miere, fructe de pădure sau alune.

De asemenea în cadrul evenimentului au fost prezentate aspecte ce țin de legislația europeană în domeniu, noile sisteme de stabilire a trasabilității produselor, etapele ce trebuie parcurse în certificarea unui produs, dar și prezentarea unor exemple de bune practici, unele dintre ele cu trimitere directă la produsele din cadrul expoziției.