Brânza de capră
din Stejaru

În Dobrogea de Nord, la aproape 90 kilometri de Constanța și la aproximativ 60 kilometri de Tulcea, se află satul Stejaru, locul în care trăiește o comunitate de aromâni, cei mai multi păstori de oi si capre. Înaintașii lor, aromâni bijduveni, cu turme de oi și mulți cai, au trecut prin Cadrilater ajungând apoi pe aceste meleaguri. Astăzi, îndeletnicirea lor este cresterea animalelor, cu ajutorul cărora reusesc să producă preparate gustoase, tradiționale si care se găsesc numai în regiunea lor. În gospodăriile lor produc bunătăți nenumărate, de la capre: lapte, iaurt și felurite brânzeturi, Sunt mândri că au reușit să ateste brânza din satul lor ca produs traditional. În felul acesta aduc recunoastere Dobrogei.

Denumire produs: Brânza de capră din Stejaru

Certificare de calitate europeană: potențial Indicație Geografică Protejată

Producător: Nicolae Migit, Mirabela Burrichter Migit

Date contact producător: Strada Viticulturii Nr. 2, Tulcea

Aria de identificare: Dobrogea

Caracteristici produs: Secretul este materia primă care provine de la caprele noastre, nu este amestecat cu absolut niciun fel de aditivi sau coloranţi.

Metoda de fabricare: Laptele se ia cald, direct de la stână, se strecoară în crinte, după care se pune cheagul. Brânza se pune în strecurătoare, se lasă zerul, se taie marginile si se adună iar. La final, e obligatoriu ca produsul să stea în saramură.

"Indicații Geografice Sud-Est" este o platformă de promovare a produselor cu Indicație Geografică din regiunea bazinului Mării Negre. Scopul nostru este exclusiv de a promova produsele certificate. Deoarece nu există nicio relație comercială între platforma de promovare si vânzătorul produsului, ne declinăm responsabilitatea pentru orice problemă referitoare la vânzarea produselor promovate.