Gastronomie
Acesta este un produs unic, dintr-un pește care se găsește numai în Marea Neagră. Are cele mai multe grăsimi sănătoase, Omega 3 și ajută la scăderea colesterolului. Află mai multe despre povestea Scrumbiei de Dunăre afumate de la Deltaica, un produs cu Indicație Geografică Protejată!
Gastronomie
Când spui Delta Dunării, automat spui și "salată cu icre de știucă". Este cel mai popular și reprezentativ fel de mâncare al Deltei, apreciat de turiști și consumat frecvent de localnici. La origine, rețeta este grecească, adusă de comunitatea care s-a dezvoltat în regiunea Dobrogei. Ea a fost preluată și îmbunătățită de toți locuitorii Deltei, în special de pescarii din Sulina, Tulcea și Sf. Gheorghe.
Gastronomie
Plăcinta este o prăjitură de sărbătoare în casa fiecărui român. Nu există sărbătoare fără plăcintă în familiile de români, iar cele mai multe rețete se transmit din generație în generație. Toți am gustat din savuroasa plăcintă dobrogeană, chit că am gustat-o la ea “acasă”, în Dobrogea sau în alte zone ale țării și am rămas plăcut impresionați.
Gastronomie
În Dobrogea de Nord, la aproape 90 kilometri de Constanța și la aproximativ 60 kilometri de Tulcea, se află satul Stejaru, locul în care trăiește o comunitate de aromâni, cei mai multi păstori de oi si capre. Înaintașii lor, aromâni bijduveni, cu turme de oi și mulți cai, au trecut prin Cadrilater ajungând apoi pe aceste meleaguri.